miercuri, 25 ianuarie 2012

Juni si (ne)linistiti

       Ai nostri tineri mimeaza curiozitatea .Privirile chinuite care sufera de atata concentrare devin incolore cand un evrika timid le arata o necunoscuta descoperita. Pupilele dilatate de atata privit in gol privesc prin tine si nu prind nicio farama de adevar ,dreptate sau  onoare.
      Ai nostri tineri  isi falsifica  propria inteligenta .Iau ca personale ideile altora de pe net ,cred ca mediocritatea e un prag greu de atins si-l coboara la nivelul lor , obosesc repede sa se bata in idei si se apuca sa se injure.
      Ai nostri tineri simt fiori bollywoodieni ,isi exprima emotiile prin mesaje abreviate  ,asculta muzica la moda nu neaparat de calitate ,trateaza prieteniile si iubirile ca pe niste boli care sunt contagioase dar care trec repede daca nu le bagi in seama.
      Ai nostri tineri sunt dilematici  :ii acuza pe toti adultii de langa ei ca nu le acorda destula atentie ,educatie dar ,daca ceilalti o fac, tipa dupa drepturi, sunt exasperati de lungimea moralei .Cine sa-i mai inteleaga?
     Nu stiu de ce de fiecare data cand iesim dintr-o perioada a vietii o regretam si-i descoperim frumuseti post factum. Copilaria e plina de rautatile si imbrancelile prietenilor de joaca  ,de tradari si frustrari ,adolescenta inseamna debusolare  ,neincredere in adulti, in tine  ,in orice ,un start gresit pe care lupti mult sa-l reiei ,un timp pretios pe care il pierzi cu asa-zisii prieteni ce te lasa balta la maturitate ,maturitatea este o pierdere relativa de resurse in scopuri meschine,  resentimentele unei casnicii esuate sau nefericirea unei comunicari restrictive cu propriul copil .Iar batranetea aduce cu ea tradarile exterioare ale unei societati care isi distruge premeditat inteleptii inlocuindu-i cu netoti.
     Imi pare rau, dar intr-o noapte atat de urata de ianuarie, cu un vant turbat si taios ce a golit amenintator strazile ,nu gasesc resursele necesare sa construiesc  viitorul in roz!Intrebarea e: cei care vin dupa mine au aceste resurse ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu