duminică, 29 ianuarie 2012

A barfi ,barfire

      V-ati gandit vreodata cat de multe lucruri ce tin de viata noastra uitam si cat de multe despre altii tinem minte?Atunci cand povestim cuiva despre noi naram placizi,descoperim lacune in ordinea evenimentelor,uitam sau deformam replici,iar atunci  cand barfim pe cineva ne entuziasmam brusc,ne inveselim,retinem amanunte ,facem conexiuni rapide,ne streseaza o inadvertenta,cronologia e sfanta...
     De ce ne preocupa ceilalti,fericirile sau nefericirile lor?Avem chiar atata timp de trait incat il alocam si altora in defavoarea clara a celor care-l merita cu adevarat?Hai sa incercam cateva raspunsuri ,nu de alta ,dar poate justificandu-ne,ne scuzam. Deci...
     Viata celorlalti ne ofera prin detasarea de ea doza necesara de senzationalul care lipseste din a noastra  .
Placerea  de a comenta ,savura si diseca e o forma de-a trai si tu la aceleasi cote,te substitui actorilor adevarati ,tu care esti numai o rezerva. Ce senzatii unice!
     Curiozitatea de a sti ,de a-ti umple tu un gol emotional abisal .Devii alaturi de cei barfiti Femeia sau Barbatul sui- generis,creezi discursuri misogine sau feministe,te lupti parca pentru propriile idei si idealuri. Cata dorinta!
    Preocuparile tale de-o viata s-au desfasurat intr-un spatiu minimal in care nimic n-a scapat nimanui,asa ai fost obisnuit,  potrivit aforismului "cine nu e barfit nu exista".Cat vizionarism!
    Esti locvace si cauti cu disperare subiecte pentru un exercitiu de oratorie de birou si cauti ,si cauti si dai peste vietile altora  care -ti ofera subiecte grase pentru un curs de psihologie umana.Cat triumf!
     Invidia ,bate-o-ar vina,ca ne-a scos din minti.si ,pe buna dreptate, de ce merita unii sa fie mai (ne)fericiti decat altii?Ciuda,ranchiuna,pizma sunt buruieni otravitoare care cresc in toate curtile sufletelor si care ne impiedica sa traim in armonie cu ceilalti dar mai ales cu noi insine.Cata generozitate!
     In loc de morala de final ,ma gandesc sa va propun un exercitiu de barfa: asezati-va in fata unei oglinzi si incepeti sa analizati/disecati/barfiti ce vedeti acolo.Spor la treaba!
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu