sâmbătă, 21 aprilie 2012

Simpla demontratie pro spirit

       Dintotdeauna am socotit si mi s-a demonstrat ca "umanioarele" sunt mai importante decat disciplinele care te aduc cu picioarele pe pamant.
       Stiu, o sa ziceti ca fara ingineri lumea aceasta era neterminata , ca fara medici n-am fi supravietuit, ca fara fizicieni am fi fost pierduti in spatiul si timpul ignorantei, ca fara chimisti nu stiam cat de bogati  suntem si ca fara biologi deveneam dusmanii lumii create de noi...sau de Dumnezeu? Si aici intervine filosofia...
      Pentru ca oamenii si-au pus dintotdeauna intrebari cu privire la propria imagine, lume, familie...si aici descoperim istoria.
     Pentru ca omul a fost creat cu dorinta permanenta de-a cunoaste, de-a cauta aventura si calatoriile la capatul carora lumea lui era mai mare si mai misterioasa...si aici vine geografia.
     Pentru ca omului i-a placut sa se vada multiplicat si interpretat si intors pe toate fetele si toate dosurile ... si in adancul lui au patruns psihologii si scriitorii .
     Pentru ca omul n-a ramas singur, ci a cautat compania altora asemenea lui sau nu, pentru ca s-a strecurat intr-o jungla imensa  si a trebuit sa-l caute cineva acolo si sa-i explice ca e singular si plural in acelasi timp...si-au venit sociologii.
     Pentru ca si-a dat seama ca, la fel ca animalele, si el poate comunica cu cei asemenea lui si a invatat toate ragetele ...cuvintele straine lui...si-asa au aparut lingvistii si dictionarele lor.
     Degeaba are omul drumuri, poduri, are medicamente impotriva bolilor fatale, cunoaste toate buruienile si toate lighioanele Arcai lui Noe, daca nu-si poate exprima sentimentele ce insotesc aceste realizari, daca nu e constient de valoarea ce-l duce mai departe spre noi descoperiri. Si furnicile isi construiesc adevarate si complicate orase subterane pe care talpa micuta a unui copil le distruge imediat, dar ele , din cate stiu, n-au o Carta a drepturilor furnicilor.
      Sunt aproape convinsa ca si contrademonstratia e valabila. Vreti sa incercam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu