joi, 12 aprilie 2012

Joia smereniei noastre

            Cine stie... tace, cine nu stie- vorbeste.
            Este Saptamana Patimilor, Saptamana Mare, saptamana in care in anul 1300(socotit jumatatea duratei lumii noastre) Dante Alighieri calatoreste in lumea "de dincolo" din dorinta de purificare , aflat laolalta cu" intunecatul Ev Mediu" intr-un moment de cumpana. El a calatorit in Infernul ce are forma unei palnii uriase care coboara in 9 trepte infricosatoare spre centrul pamantului, locuri unde pacatosii sufera si sunt pedepsiti pentru pacatele/viciile lor. In religia crestina cele 7 pacate capitale pe care nu le putem ocoli dar merita sa avem intalniri cat mai scurte cu ele sunt:
            -mandria
           -invidia
           -iubirea de argint
           -desfranarea
           -lacomia pantecelui
           -trandavia
           -mania
        Apoi,  Dante calatoreste si  urca  cele 7 trepte ale Muntelui Purgatoriului unde pacatosii invata sa se caiasca pentru pacatele lor si in cele din urma ajunge in Paradisul format din 9 ceruri la care au acces numai cei fara de pata , virtuosii. Imi fac datoria de-a va reaminti virtutile crestine morale: 
           -intelepciunea
           -smerenia
          -sinceritatea
          -cumpatarea
          -rabdarea
          -staruinta in bine
          -blandetea
          -pacea
          - prietenia
          -iertarea
          -mila
          - dreptatea
      "Asculta mult si vorbeste putin, ca de aceea ti-a dat Dumnezeu doua urechi si o singura gura!"si , mai ales,  invata ca pe tot parcursul vietii tale  "sa-ti pui cat mai putine semne de intrebare  si cat mai multe semne ale mirarii!".

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu